Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwkowe pesto z suszonymi pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwki zielone 300 gram
suszone pomidory 300 gram
płatki migdałowe 200 gram
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz
ser żółty starty
makaron 250 gram
filet z kurczaka 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwkowe pesto z suszonymi pomidorami

Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w ziołach prowansalskich, przyprawiamy solą i pieprzem, i podsmażamy na patelni. Do rozdrabniacza do lodu wkładamy oliwki, suszone pomidory i migdały. Następnie blendujemy je na gładką masę, dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku. Wstawiamy wodę na makaron i po ugotowaniu, mieszamy z pesto i kurczakiem. Podajemy ze świeżo starym serem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 19.02.2016 19:16
smacznie wygląda
Madzik239 19.02.2016 17:09
pyszności..warto spróbować
KORAL 19.02.2016 15:17
Smacznie wygląda...
ilka01 19.02.2016 09:20
uwielbiam :)
kd045 19.02.2016 07:51
Bardzo smaczny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak