Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z pietruszką i cebulą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 1 głowka młodej
cebula 1
natka pietruszki 1 pęczek
ocet 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól i pieprz
cukier
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z pietruszką i cebulą

1. Kapustę dokładnie myjemy i kroimy na drobne kawałki, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy z zielem angielskim i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 20 minut, cedzimy. W dużym rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie podgotowaną kapustę oraz posiekaną pietruszkę. Całość podsmażamy ok 15 minut.

2. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle. Gorącą cebulkę dodajemy do kapusty.

3. Kapustę doprawiamy do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem.


SMACZNEGO :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.05.2016 09:46
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak