Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 500 g
kapusta kiszona 500 g
boczek parzony 500 g
kiełbasa 500 g
pieczarki 500 g
cebule 2 duże sztuki
Majeranek suszony Prymat 4 łyżki
sól i pieprz

Porada

Danie najlepiej smakuje podane gorące , prosto z patelni.

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z pieczarkami

Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.

Kapustę kiszoną gotować do miękkości, około 40 min, odcedzić, pokroić.

Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę.

Pieczarki obrać, pokroić w plastry.

Na suchej patelni przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę.
Smażyć na rumiano.
Dołożyć pieczarki , dusić do odparowania płynu.
Na patelnie dodać kapustę kiszoną , smażyć kolejne 5 min. aż kapusta lekko się przyrumieni.
W między czasie doprawić majerankiem, solą i pieprzem.

Całość wymieszać z makaronem pozostawić kolejne 2-3 min na gazie dokładnie mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak