Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koszyczki z mortadeli i boczniaków

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 6 plastrów
boczniaki 6 sztuk
cebula 1 sztuka
makaron 3/4 szklanki
sól do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczki z mortadeli i boczniaków

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i wycedzić. Cebulę pokroić w paseczki, boczniaki również.
Krok 1 -  Koszyczki z mortadeli i boczniaków foto
2
Na rozgrzanej patelni usmażyć cebulę z boczniakami, pod koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Dodać makaron i wymieszać.
Krok 2 -  Koszyczki z mortadeli i boczniaków foto
3
Mortadelę usmażyć nie zdejmując skórki, wtedy będą tworzyły się koszyczki.
Farsz włożyć do koszyczków z mortadeli.
Można polać majonezem.
Krok 3 -  Koszyczki z mortadeli i boczniaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.04.2014 21:37
ładnie to wygląda i smaczne zapewne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak