" Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką "

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    2 szt
  • wiórki kokosowe

    4 łyżki
  • maliny świeże

    15 dag
  • polewa czekoladowa

    100 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe.
Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.


Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny
( rozgniatając na mus )
i mieszamy z cukrem pudrem.


Na sam środek naleśników nakładamy czubatą
( albo i 2! )
łyżki musu i związujemy
( u mnie sznurkiem )
w sakiewki.


Polewamy roztopioną czekoladą .


Dekorujemy wiórkami.



* jeśli chcemy uzyskac bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyc je na kilka minut do gorącego piekarnika.



Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iiiiii 23.09.2012 07:31
pyszne:)
treonina 21.08.2012 09:58
ale śliczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat