Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
naleśniki
2 szt -
wiórki kokosowe
4 łyżki -
maliny świeże
15 dag -
polewa czekoladowa
100 ml -
cukier puder
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania " Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką "
Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny
( rozgniatając na mus )
i mieszamy z cukrem pudrem.
Na sam środek naleśników nakładamy czubatą
( albo i 2! )
łyżki musu i związujemy
( u mnie sznurkiem )
w sakiewki.
Polewamy roztopioną czekoladą .
Dekorujemy wiórkami.
* jeśli chcemy uzyskac bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyc je na kilka minut do gorącego piekarnika.
Smacznego!
Komentarze (2)