Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Kokosowe niebo "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek mascarpone 100 g
cukier puder 2 łyzki
wiórki kokosowe 4 łyżki
galaretka niebieska 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: " Kokosowe niebo "

Galaretkę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody , niż to pisze na opakowaniu.
Zostawiamy do stężenia.

Serek rozcieramy z cukrem pudrem i 1 łyżką wiórków kokosowych.

Stężałą galaretkę kroimy w nierówne kawałeczki.

Układamy naprzemiennie serek ... galaretka .. serek ... galaretka ... w pucharku.

Zdobimy pozostałymi wiórkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 01.10.2012 12:22
wspaniały deserek
DOROTA/PATI197799 26.09.2012 21:00
ŚWIETNIE WYGLĄDA I ZAPEWNE TAK SAMO SMAKUJE DODAJĘ DO KSIĘGI
Magula 19.09.2012 18:00
super deserek
Roksana1 19.09.2012 15:28
elegancko się prezentuje:)
Małgorzata106 19.09.2012 15:04
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak