Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z sosem dorszowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 2 szt (krótkie)
dżem malinowy
pomidory malinowe 1 szt
jajko ugotowane na twardo 1 szt
majonez 2 łyżki
śmietana 18 proc 1 łyżka
dorsz 50 g (suszony)
ser kozi 70 g (twardy)
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z sosem dorszowym

Bagietki rozcinamy na pół. Smarujemy (dół i górę) dżemem malinowym.
Jajko, pomidor i ser kroimy na plasterki.
Dorsza (najpierw kruszymy na mniejsze kawałki) miksujemy z majonezem i śmietaną.
Na dół bułki kładziemy plastry pomidora, na to plastry jajka, polewamy sosem, układamy plastry sera, posypujemy posiekaną natką pietruszki, zakrywamy górą bagietki.
Podajemy od razu po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 17.07.2016 22:46
chętnie bym zjadła
Iwusia 17.07.2016 21:37
zapowiada się bardzo smacznie
Justi2401 17.07.2016 18:12
Świetny pomysł na kanapkę i to połączenie z dżemem malinowym bardzo ciekawe :)
w mojej kuchni 17.07.2016 16:51
pyszna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak