Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mięsem i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna pół kostki
szynka wieprzowa 1 kg
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
fasola biała z puszki 0,5 puszki
pieczarki 30 dag
cebula 2 sztuki
woda 1 litr
mąka 2 łyżki
woda pół szklanki
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
sól i pieprz wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsem i warzywami

Kroki postępowania

1
Cebulę poszatkować. Podsmażyć na margarynie.
Krok 1 -  Gulasz z mięsem i warzywami  foto
2
Mięso pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i smażyć do średniej miękkości mięsa. Zalać 1 litrem wody.
Krok 2 -  Gulasz z mięsem i warzywami  foto
3
Pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Dodać pieczarki.
Krok 3 -  Gulasz z mięsem i warzywami  foto
4
Gdy się zagotuje dodać odsączone z zalewy fasole czerwoną i białą. Jeszcze chwilę pogotować do miękkości mięsa.
Krok 4 -  Gulasz z mięsem i warzywami  foto
5
Pod koniec mąkę i wodę wymieszać ze sobą i wlać do garnka z mięsem. Wymieszać, doprowadzić do zagotowania i przyprawić wg uznania.
Krok 5 -  Gulasz z mięsem i warzywami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 16.01.2017 11:24
wyśmienita zupa
anka1988 16.01.2017 08:50
pyszna mięsna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak