Grillowana polędwica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    ok60 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • pieprz

  • marynata

  • miód

    1 łyżka
  • musztarda

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

    3 łyżki
  • sos sojowy

    ok1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę oczyścić i pokroić w drobne piórka. Cebulę obieramy i tez kroimy w piórka. Mięso kroimy w grubsze plastry i oprószamy dość mocno solą. Połączyć składniki marynaty i dodać do mięsa. Dobrze obtoczyć każdy kawałek w marynacie.
Folię tniemy na kawałki i nakładamy po trochu cebuli i papryki. Kładziemy po 3-4 kawałki mięsa i wykładamy resztę papryki i cebuli.
Zbieramy brzegi folii i zakręcamy u góry.
Grillujemy ok 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat