Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETA OBFITOŚCI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 litry
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 łyżek
groszek konserwowy 200 g
ćwiartki z kurczaka 2 szt
marchew 8 szt
jajko 5 szt
szynka z kurczaka 20 plastrów
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETA OBFITOŚCI

Kroki postępowania

1
Ćwiartki z kurczaka i marchew ugotować w rosole. Jajka ugotować na twardo. W gorącym rosole rozpuścić 8 łyżek żelatyny. Natkę pietruszki poszatkować i dodać do rosołu.
Krok 1 -  GALARETA OBFITOŚCI foto
2
W uprzednio przygotowanych formach wykładać kolejno rozdrobnione mięso z kurczaka, pokrojoną w słupki marchew, kawałki jajek, groszek i zwinięte plastry szynki.
Krok 2 -  GALARETA OBFITOŚCI foto
3
Całość zalać rosołem z rozpuszczoną żelatyną. Wstawić do lodówki na ok. 5 godzin.

Krok 3 -  GALARETA OBFITOŚCI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 17.04.2016 14:54
Lubię takie galaretki, pyszne są.
olkaaa 17.04.2016 10:08
już dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak