Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo truskawkowe bezy
Kroki postępowania
do rękawa cukierniczego i wyciskam na papier do pieczenia okrągłe płaskie bezy o średnicy 9 cm oraz kilka małych bezików do dekoracji.
Krem:
białko |
1/2 szklanki
|
cukier |
180 g
|
sól |
1 szczypta
|
mąka ziemniaczana |
1 łyżka
|
ocet winny |
1 łyżka
|
kakao |
1 łyżeczka
|
czekolada gorzka |
100 g
|
śmietana 30% |
1 szklanka
|
truskawki |
20 dkg
|
mięta |
1 do dekoracji
|
Do dekoracji: |
1 czekoladowe słupki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: