Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Camembert z miodem i orzechami na chrupiącej grzance "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechy włoskie 1 garść
miód prawdziwy 2 łyżki
chleb pszenny 2 kromki
masło 1 łyżka
camembert 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Camembert z miodem i orzechami na chrupiącej grzance "

Kroki postępowania

1
Piekarnik nagrzewamy do temp. ok 160C.

Camembert kroimy na 2 części.

Wierzch nacinamy w krateczkę.
Krok 1 - " Camembert z miodem i orzechami na chrupiącej grzance " foto
2
Orzechy drobno kroimy.

Układamy na serze.

Polewamy łyżką miodu.

Wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko natłuszczoną.
Krok 2 - " Camembert z miodem i orzechami na chrupiącej grzance " foto
3
Zostawiamy w piekarniku ok. 12-15 minut.

Ok. 4 minutki przed końcem pieczenia do piekarnika wkładamy chleb posmarowany masłem.

Wyciągamy razem.

Ser podajemy na chrupiącej grzance.

Zajadamy gorące!
Krok 3 - " Camembert z miodem i orzechami na chrupiącej grzance " foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.11.2012 08:43
Coś dla mnie :)
Habibi 07.11.2012 08:42
Coś dla mnie :)
Aleksandra15 06.11.2012 22:49
Na pewno wypróbuję, wygląda FANTASTYCZNIE !
Ola1984 06.11.2012 22:42
Pysznie :)
Sylwia26 06.11.2012 22:08
ale smakołyki :)
Sylwia26 06.11.2012 22:08
ale smakołyki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak