Przepis i sposób przygotowania na: Babka z makaronem
Kroki postępowania
Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Po 20 minutach pieczenia warto przykryć wierzch babki folią aluminiową by makaron zbyt się nie przyrumienił.
oliwa | 110 ml |
Musztarda francuska Prymat | 2 łyżki |
jajko | 4 sztuki |
mąka pszenna | 200 g |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
szynka wędzona | 150 g |
ser żółty | 100 g |
makaron penne | 200 g |
papryka czerwona | 0,25 sztuki |
mandarynki | 4 sztuki |
cebula czerwona | 1/2 sztuki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 3 szczypty |
Sól morska ziołowa Prymat w młynku | 3 sztuki |
masło | 1 łyżeczka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: