Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA WIELKANOCNA

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szklanka
oliwa 3/4 szklanki
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA WIELKANOCNA

Kroki postępowania

1
Jajka ubić z cukrem. Pod koniec ubijania dodać oliwę.
Krok 1 -  BABKA WIELKANOCNA foto
2
Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sito.
Krok 2 -  BABKA WIELKANOCNA foto
3
Przesianą mąkę dodawać stopniowo do masy z jajek i delikatnie wymieszać silikonową szpatułką.
Krok 3 -  BABKA WIELKANOCNA foto
4
Formę do babki wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.
Krok 4 -  BABKA WIELKANOCNA foto
5
Ciasto przelać do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem.
Krok 5 -  BABKA WIELKANOCNA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.04.2016 15:57
same smakołyki deserowe
Damiano
Damiano 17.04.2016 13:51
uwielbiam babeczkę
mikrusiak 17.04.2016 12:27
urocza babeczka ;D
RenataZ-et 17.04.2016 11:55
pyszna babka
bertpvd 17.04.2016 11:11
przepiękna babka
Urszula Świeca 17.04.2016 09:06
Wspaniała babka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak