Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Surówka warzywna z burakami”

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak ćwikłowy 1 kg
marchew 1 kg
cebula 1 kg
kapusta biała 1 kg
składniki na zalewę:
woda 5 szklanek
ocet 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
sól 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
ziele angielskie 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: „Surówka warzywna z burakami”

Wykonanie:
Buraczki obrać i zetrzeć z marchewką na tarce o dużych oczkach. Kapustę poszatkować z cebulą . Przygotować zalewę połączyć z warzywami i gotować 20 minut. Gorące wkładać do słoików i pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak