Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Surówka cukiniowo- buraczkowa na zimę”

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak ćwikłowy 1 k
cukier 1 szklanka
ocet 1 szklanka
olej 1 szklanka
sól 1 łyżka
plaska łyżeczka mielonego piep 1 szt.
kabaczek 1 kg
cebula 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: „Surówka cukiniowo- buraczkowa na zimę”

Wykonanie:
Cukinię umyć obrać i pokroić w cienkie plastry z cebulą i buraczkami. Wszystko razem wymieszać z cukrem octem i olejem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wkładać do słoików i pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 19.08.2013 21:00
zimą będzie jak znalazł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak