Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Pampuchy”

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
jaja 3 szt.
drożdże 3 dag
masło 1 łyżka
nutella
sól
Ziarno do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: „Pampuchy”

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Drożdże z dodatkiem 1 łyżeczki cukru rozpuścić ciepłym mleku i dodać do mąki. Następnie ubić jajka z resztą cukru, włożyć do naczynia razem z aromatem, masłem i solą do smaku. Wyrobić ciasto po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 1 - „Pampuchy” foto
2
Z gotowego ciasta formować placuszki, nakładać łyżeczką Nutellaę( polecam domowej roboty) lub marmoladkę i zlepiać bułeczki.
Krok 2 - „Pampuchy” foto
3
Następnie mazać w rozpuszczonym tłuszczu, układać w przygotowanej tortownicy i posypać ziarnem np. słonecznika w karmelu.
Krok 3 - „Pampuchy” foto
4
Piec przez pół godziny w temperaturze 170 stopni.
Krok 4 - „Pampuchy” foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 23.10.2013 23:18
super przepis,takich jeszcze nie jadłam
elka72 23.10.2013 21:25
Takich jeszcze nie jadłam,ja pampuchy robię na parze.
ana1 23.10.2013 20:25
aż ślinka leci
idealme 23.10.2013 20:18
pychotka :)))
sanielcia 23.10.2013 20:11
fajny przepisik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak