Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Knedle leniwe w sosie włoskim”

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 25 dag
grysik 25 dag
jaja 2 szt.
masło do omasty
sól do smaku
Składniki sosu włoskiego:
cebula 2 szt.
masło 1 łyżka
bulion 1 szklanka
pieczarki 25 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
wino białe wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: „Knedle leniwe w sosie włoskim”

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Wymieszać ser dokładnie z jajami, grysikiem i solą formować knedelki.
Krok 1 - „Knedle leniwe w sosie włoskim” foto
2
Gotować w osolonej wodzie 10 minut .Podawać z bułką wysmażoną z masłem lub z sosem włoskim.
Krok 2 - „Knedle leniwe w sosie włoskim” foto
3
Cebulę posiekać i udusić z pokrojonymi pieczarkami, wlać bulion i gotować 20 minut. Wymieszać z winem przyprawić do smaku , polać knedle posypać posiekaną natką pietruszki
Krok 3 - „Knedle leniwe w sosie włoskim” foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 17.05.2013 22:12
super danie
Magda24 03.04.2013 19:42
jaki pyszny sosik i kluseczki
Marta11 03.04.2013 18:34
hmmm chetnie bym zjadla:)
iwi 03.04.2013 18:25
Jakie smakowite te Twoje knedliki.
kriko 03.04.2013 18:13
pyszne knedelki
Krzysztof15 03.04.2013 18:06
super knedelki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak