Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„JAJA W MARYNACIE „

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 10 szt.
woda 0,5 litra
cebula 1 szt.
sól 4 łyżki
ocet 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
chrzan kawałek 1 szt.
ziele angielskie
papryczka chili
świeże zioła

Przepis i sposób przygotowania na: „JAJA W MARYNACIE „

Kroki postępowania

1
Wykonanie zalewy:
Zagotowujemy wodę z octem solą i przyprawami.
Krok 1 - „JAJA W MARYNACIE „ foto
2
Jaja gotujemy na twardo studzimy tłuczemy skorupki, popękane jajka wkładamy do słoika i wlewamy gorącą zalewę. Słój zatykamy i pozostawiamy w chłodnym miejscu przynajmniej na trzy dni.
Krok 2 - „JAJA W MARYNACIE „ foto
3
Potem wyjmujemy i obieramy nie solimy.
Krok 3 - „JAJA W MARYNACIE „ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.09.2013 15:13
trochę nie higienicznie ..
alaaa 27.09.2013 19:28
też zwróciłam na to uwagę, przecież taka wytłoczka to siedlisko bakteri
IZABELA29 08.05.2013 09:48
ugotowane jajka wkładasz obrane do wytłaczanki ?
rjustysia 14.03.2013 23:54
Interesujące - nie słyszałam nigdy o tak przygotowanych jajkach :)
pestka 11.03.2013 13:09
szkoda ze nie znam smaku - bo to ciekawy przepis
manahir 10.03.2013 20:33
oo ciekawie wygląda
Joanna83 26.02.2013 00:34
I z czym je jeść?
KasiaK90 25.02.2013 21:04
jestem bardzo ciekawa ich smaku :)
kala9287 25.02.2013 17:44
ciekawy przepis
zielonamorelka 25.02.2013 17:20
ciekawa jestem jak to smakuje.jest jakiś konkretny mocny aromat czy jednak jeszcze czuć, że je się jajka?
zielonamorelka 25.02.2013 17:20
ciekawa jestem jak to smakuje.jest jakiś konkretny mocny aromat czy jednak jeszcze czuć, że je się jajka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak