Pyszne dania z estragonem TOP 27

Top27-Estragon1300x508-min

Estragon to wyjątkowa przyprawa, kojarzona głównie z kuchnią francuską, ale równie dobrze pasuje do jajecznicy. Kucharze najczęściej używają estragonu mieszając go z octem, ale bardzo dobrze nadaje się do ryb i skorupiaków, drobiu, dziczyzny i cielęciny, a także do wszelkich dań z jajek i grzybów. Tylko spróbuj halibuta z estragonem i marchewką albo ryżu z estragonem i pieczarkami. Estragon doskonale komponuje się też z warzywami, takimi jak: ziemniaki, pomidory, marchewki, brokuły, buraki, czy szparagi. Wystarczy spróbować szparagów w winnym sosie z estragonem albo zupy cebulowej ze świeżym estragonem i grzankami. Pasuje także do serów oraz domowej roboty ziołowego masła i majonezu. Masz własny ulubiony przepis na danie z estragonem? Zaloguj się w serwisie Doradca Smaku i podziel się z innymi.

prymat