Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie z estragonem i cząbrem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 1
majonez 2 łyżki
ketchup 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
cząber 1/2 łyżeczki
pieprz szczypta
estragon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie z estragonem i cząbrem

Kroki postępowania

1
Udko z kurczaka przekroić na dwie połówki.
Przygotować marynatę: w miseczce wymieszać majonez, ketchup, koncentrat pomidorowy, cząber, estragon i pieprz. Udko zanurzyć w marynacie.
Krok 1 - Udka w sosie z estragonem i cząbrem foto
2
Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2 - Udka w sosie z estragonem i cząbrem foto
3
Piec ok. 20 min. w 200 st. C.
Krok 3 - Udka w sosie z estragonem i cząbrem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 04.12.2013 21:42
Smaczny przepis, moim mięsożercom na pewno posmakowałby Twoje udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak