Udka w sosie z estragonem i cząbrem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka całe

    1
  • majonez

    2 łyżki
  • ketchup

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • cząber

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    szczypta
  • estragon

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udka w sosie z estragonem i cząbrem foto
Udko z kurczaka przekroić na dwie połówki.
Przygotować marynatę: w miseczce wymieszać majonez, ketchup, koncentrat pomidorowy, cząber, estragon i pieprz. Udko zanurzyć w marynacie.
Krok 2 - Udka w sosie z estragonem i cząbrem foto
Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Udka w sosie z estragonem i cząbrem foto
Piec ok. 20 min. w 200 st. C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia36 04.12.2013 21:42
Smaczny przepis, moim mięsożercom na pewno posmakowałby Twoje udka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat