Leszcz z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby

    2 leszcze po ok 1 kg
  • marynata

  • tymianek

    szczypta
  • cząber

    szczypta
  • estragon

    szczypta
  • majeranek

    szczypta
  • sól

    1 łyżeczka
  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • DODATKOWO:

  • sok z pomarańczy

    1 szt
  • Czosnek suszony Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby oczyścić.. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć marynatą ryby, Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pozostawić na 2-3 godziny.
Przed wstawianiem do piekarnika podlać sokiem zpomarańczy.
Piec ok 30 - 35 min w temp 180 st

Podawać z pieczarkami panierowanymi w jajku i bułce,smażonymi na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna223 25.06.2011 00:57
pycha
Jastinka 18.03.2011 07:40
ciekawe
Zoso 27.12.2010 16:01
Wygląda fantastycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat