Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z estragonem po węgiersku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 kg
olej rzepakowy 1 szklanka
cebula biała 4 szt
natka pietruszki 4 łyżki
estragon 2 łyżki/posiekany
sól
cukier
sok z cytryny
wino białe wytrawne 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z estragonem po węgiersku

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Paprykę umyć.
Krok 1 - Papryka z estragonem po węgiersku foto
2
Pokroić wzdłuż , usunąć nasiona, wrzucić do szerokiego rondla z oleje i obrumienić paprykę. Po chwili wyjąć, osączyć, obrać ze skórki i i pokroić w cieniutkie paski. Dodać pokrojoną cebulę, posiekaną pietruszkę i estragon. Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wyłożyć do salaterki skropić winem i podawać do potraw.
Krok 2 - Papryka z estragonem po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 25.05.2014 19:10
Smacznie, zdrowo i kolorowo - pysznie !
pestka 25.05.2014 11:09
smaczna surówka
krystyna330 25.05.2014 09:15
mmmniammmmmmm;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak