zupa szczawiowa

zupa szczawiowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z mięsa i warzw

    6 szklanek
  • szczaw

    10 dag
  • mąka

    3 dag
  • śmietana

    12 dag
  • ziemniaki

    2-3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczaw umyć i drobno posiekać dodać go gotującego się wywaru z ziemniakami. Mąkę rozmieszać ze śmietaną wlać do zupy i zagotować. Doprawić do smaku. Podawać może dodatkowo z ugotowanym jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

19.02.2013 22:30
smaczna zupka :)

ziutula

08.06.2011 21:37
pyszne jedzonko.....

Kate131

20.01.2011 08:42
dawno nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat