Meksykańska \"Jambalay\"

Meksykańska \"Jambalay\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka gotowana

    25 dag
  • kurczak

    1 sztuka
  • cebula dymka

    2 sztuka
  • zielona ostra papryka

    2 sztuki
  • oliwa

    150 ml
  • szparagi

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone w kostkę cebulę i strąki papryki oraz czosnek podsmażamy na oliwie,dodajemy pokrojone w kostkę mięso kurczaka oraz posiekaną szynkę.Mieszamy,dodajemy niedogotowany ryż i odsączone szparagi.Dusimy na małym ogniu,potrząsając często garnkiem,aby potrawa się nie przypaliła.\"Jambalay\"powinna wyglądać jak omlet: podajemy ją uformowaną w duży placuszek na podgrzanym półmisku,polaną sosem pomidorowym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dariusz8

06.02.2014 23:53
dobre danie

Małgosia6

17.03.2012 16:14
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat