KOPERTKI JABŁKOWE

KOPERTKI JABŁKOWE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 G
  • margaryna

    1 KOSTKA
  • jajko

    1
  • żółtko

    1
  • proszek do pieczenia

    1 ŁYŻECZKA
  • cukier

    4 ŁYŻKI
  • jabłka

    5
  • cynamon

    1/2ŁYŻECZKI
  • cukier waniliowy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Make przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy jajko i żółtko oraz margarynę. Energicznie zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na jakieś 20 minut. Na posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto i wykrawamy kwadraciki.
Jabłka obieramy i miksujemy blenderem, odciskamy wodę, dodajemy cynamon i cukier waniliowy.
Wykładamy masą jabłkową kwadraciki i zakładamy rogi tak aby masa była schowana.
Pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

Posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat