Kulki z czekolady z wiórkami kokosowymi

Kulki z czekolady z wiórkami kokosowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 gram
  • żółtko jaja

    3 szt
  • kakao

    3 łyżki
  • wiórki kokosowe

    do smaku
  • herbatniki

    1 opakowanie
  • cukier waniliowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę posiekać, dodać cukier oraz cukier waniliowy lub esencję waniliową. Herbatniki pokruszyć i wsypać do pozostałej masy. Dodać kakao, wymieszać i formować kulki, obtaczać w wiórkach kokosowych a potem ułożyć na blaszanej tacy obok siebie i schłodzić w lodowce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

16.07.2011 15:00
Zapowiadają się super :) A co robimy z żółtkami jaj?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat