Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ogórkowa Podkowiańska

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół warzywny
6 szklanek
ziemniak
4 szt.
ryż
0,5 szklanki
pieczarki
250 g
ogórek konserwowy
200 g
cebula
natka pietruszki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa Podkowiańska

Zagotować rosół, wrzucić ryż i gotować 10 min, dodać pokroione w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Pokroione pieczarki dodać do cebuli i dusić do miękkości. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do zupy. Pieczarki także dodać do zupy i zagotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 28.01.2011 14:19
oj takiego połączenia nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak