Pieczona brukselka z ziołami

Pieczona brukselka z ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    1 kg
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • ocet balsamiczny

    1/2 szklanki
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny grubo mielony

    1/2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek

    1/4 szklanki
  • tymianek

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgrzać piekarnik do 200 stopni.

Brukselki wymyć dobrze, osuszyć i włożyć do naczynia żaroodpornego, wcześniej przekrawając na połówki.

Wszystkie składniki wymieszać razem i polać brukselki.

Piec 20 minut, po czym wyjąc bobrze wymieszać jeszcze raz i piec kolejne 25 minut.

Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

09.06.2011 21:22
dzisiaj robiłam coś pysznego

martalobos

31.05.2011 20:28
Uwielbiam brukselke :)

IlonaAlbertos

02.03.2011 00:28
Bardzo apetyczna :)

sylwiachmiel

22.06.2010 17:08
ojej zjadlabym takie cos,az mi w brzuszku zaburczalo na sama mysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat