Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

czerwona kapusta z pomarańczami

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona
1/2 kg
pomarańcze
2 szt
jabłka
2 szt
miód
2 łyżki
sól i pieprz
do smaku
olej
1/3 szkl
cebula czerwona
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapusta z pomarańczami

Kapustę poszatkować lub drobno pokroić,
na patelni rozgrzać olej wrzucić kapustę, dodać 1/2 szkl gorącej wody, podusić kilkanaście minut.
Dodać pokrojoną drobno cebul czerwoną, starte jabłka i pokrojone, obrane cząstki pomarańczy, doprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości, zamiast wody można dodać rozpuszczoną kostkę rosołową, kapusta nabierze nie co innego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.02.2011 17:36
coś nowego;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak