Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 szt
ryż 10 dag
jaja 2 szt
ogórek kiszony 2 szt
majonez 2-3 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
tuńczyk w sosie własnym 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczyka

1. Gotujemy ryż w kąpieli wodnej, aby nie przywarł do naczynia, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i dobrze odsączmy (aby był sypki).
2. Tuńczyka odsączmy, jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę, ogórki tez kroimy w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy.
3. Mieszamy delikatnie wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i łączymy z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 28.01.2011 08:59
robię podobną jest przepyszna
Krystyna32 22.01.2011 00:07
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak