Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier malinowy

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 3 kg
cukier 1 kg
spirytus 1 l
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: likier malinowy

polowe malin rozbijamy tluczkiem i zaewamy spirytusem, po 24 zlewamy spirytus i zalewamy nim druga polowe malin pozostawiajac na kolejne 24 h. Odsaczamy przez bibulke spirytus, w garnuszku rozpuszczamy cukier w wodzie podgrzewajac, po rozpuszczeniu mieszamy ze spirytusem, przelewamy do butelek i odstawiamy na kilka tygodni lub miesiecy, im dluzej tym lepiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.05.2012 20:51
pycha mniammm:)
joanna43 12.04.2012 16:44
brzmi pysznie
aginaa 26.02.2012 20:33
polecam
jolaxa 19.06.2011 23:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak