Pulpeciki

Pulpeciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 łyżki
  • bułka tarta

  • sól

  • włoszczyzna

    5 dag
  • białko

    1 szt
  • cielęcina

    10 chuda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tartą bułkę połączyć z zimnym mlekiem, a gdy napęcznieje, dodać zmielone mięso, białko i sól.
Wyrobić jednolitą masę i uformować pulpety wielkości orzecha włoskiego.
Z włoszczyzny ugotować 2 szklanki wywaru, odcedzić i osolić.
Do wrzącego wywaru wkładać pulpety, tak aby były nim pokryte i ugotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

29.12.2012 11:58
smakowite;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat