Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Patisony w sosie pomidorowym

5.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory
50 dkg
czosnek
2 ząbki
pasta pomidorowa
4 łyżki
oliwa
4 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
cytryna
1/2 szt
patison
kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony w sosie pomidorowym

Czosnek wycisnąć przez praskę złączyć z pastą pomidorową i dodać do oliwy rozgrzanej w rondlu,pomidory -bez skórki pokroić w drobne kawałki,przyprawić solą i pieprzem,dodać do sosu i pogotować 3 min,patisony obrać ze skórki ,natrzeć cytryną ,pokroić na ćwiartki i włożyc do sosu i gotować przez 15 min pod przykryciem,aż sos stanie się gęsty ,doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak