Ziemniak meksykański

Ziemniak meksykański

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki duże

    2 sztuka
  • boczek

    4 plastry
  • cebula

    0,5 sztuka
  • papryka czerwona

    0,5 sztuka
  • śmietana

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek, cebulę, paprykę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oleju. Ziemniaka zawijamy w folię aluminiową umytego i pieczemy w piekarniku aż będzie miękki. Jak będzie gotowy wyciągamy, nadrywamy folie na górze ziemniaka delikatnie i nadkrajamy go na krzyż (nie do końca), lekko rozchylamy 4 rogi i dodajemy do środka to co usmażyliśmy. Najlepiej smakuje gdy podamy do niego w miseczce śmietanę pomieszaną z papryką i posmarujemy nią każdy kęs.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

05.01.2012 23:22
sietny przepis slinka cieknie na samą myśl

Justyna Jussstiii

08.09.2011 10:20
super

Anna141

22.06.2011 08:55
fajny przepis

Misiakova

20.03.2011 20:10
lubię takie jedzonko

Kate131

18.01.2011 16:28
dobre,jadłam

Edyta38

07.01.2011 09:07
ciekawy pomysl

Sylwia88

26.11.2010 11:37
może być dobre

berys18

04.11.2010 07:50
brzmi smakowicie

Justyna223

11.10.2010 20:25
pycha

buksiak12

29.08.2010 14:39
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat