Ryba z pieczarkami

Ryba z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    150 g
  • masło

    100 g
  • Dorada

    1 kg
  • cytryna

    3 szt
  • tarta bułka

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • wino białe wytrawne

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, opłukać, pokroić w plasterki. Doradę oczyścić, umyć i posolić. Posmarować masłem żaroodporny półmisek, ułożyć rybę, polać winem, obłożyć wokół pokrojoną w plasterki cytryną, posypać z wierzchu tartą bułką i przykryć pieczarkami. Na wierzchu położyć kawałki masła. Oprószyć solą i pieprzem, wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piec 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat