udka kurczaka zapiekane z cytryną

udka kurczaka zapiekane z cytryną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    10-12 szt
  • cytryna

    1 szt
  • musztarda francuska

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, cytrynę przekropić na pół. Posolić kurczaka, wymazać musztardą francuską ( 2-3 łyżki ) zmieszaną z sokiem z cytryny, Włożyć do rękawa do pieczenia. Piec w piekarniku w temp. ok. 180 stopni ponad godzinę do 1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

04.04.2012 13:42
super

Jaheira11

02.08.2011 23:36
jak zawsze wyśmienite

Bart

03.02.2011 23:47
bardzo dobre

Emilia22

22.09.2010 11:06
smakowicie wyglądają,mniam mniam

Bartolomeo

01.07.2010 21:35
DO PRZEPISU i ZDJĘCIA:Ostatnio smazylem w takiej marynacie na patelni - tez super wychodza!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat