Pasztet dziadunia

Pasztet dziadunia

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    50 dkg
  • wołowina

    50 dkg
  • mięso drobiowe

    50 dkg
  • podgardle

    25 dkg
  • wątróka drobiowa

    25 dkg
  • marchew

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • liść laurowy

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    5 ziarenek
  • kajzerka

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
  • gałka muszkatołowa

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso gotować do miękkości razem z marchwią, selerem i cebulą oraz przyprawami. 10 minut przed końcem gotowania dodać wątróbkę. Wszystko ostudzić i zmielić. Kajzerkę namoczyć w wywarze z gotowania, odcisnąć i również zmielić. Dodać jajka, oraz przyprawy. Wszystko wymieszać. Przełożyć do podłużnej formy wyłożonej papierem, piec 1,5 godziny w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

12.08.2011 10:31
pycha

Iwona51

05.07.2011 17:29
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat