Sernik z rosą

Sernik z rosą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szkl
  • budyń śmietankowy

    2 opak
  • cukier

    1 szkl
  • żółtka jaj

    4 szt
  • olejek śmietankowy

    1 szt
  • ciasto: mąka

    2 szkl
  • cukier puder

    0,5 szkl
  • żółtka jaj

    3 szt
  • margaryna

    0,5 kost
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Piana;białka jaj

    7 szt
  • cukier

    3/4 szkl
  • masa

    1 kg
  • ser biały

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.Ser mielimy,dodajemy pozostałe składniki i miksujemy aż wszystko się ze sobą wymiesza.Wylewamy na ciasto i pieczemy 1godz,w temp,200*.Z białek ubijamy pianę z dodatkiem cukru.Wylewamy na ser i pieczemy jeszcze ok 20min,w temp,100*.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

02.01.2012 15:52
mniam

Roksana3

02.06.2011 12:56
nie wiem czy taki sam ale mamy przepis w domu na taki serniczek, nie raz był pieczony i zawsze był przepyszny, polecam

Justyna88

03.08.2010 17:04
u mnie w domu to tylko by jedli ten sernik

Lipstar

18.06.2010 17:25
Mam identyczny przepis na ten sernik jest świetny. Zawsze gościł na naszym stole w każdą niedzielę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat