Frytki z Patisonów

Frytki z Patisonów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • mąka

    1/2 szklanki
  • olej do smażenia

    1/2 szklanki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • patison

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patisony obrać i pokroić na plasterki, następnie na paseczki. Posypać wegetą i odstawić na 30 min. Po tym czasie delikatnie odcisnąć z puszczonych przez patisony soków. Następnie obtaczać w mące i maczać w rozczepanym jajku. Tak przygotowane frytki wrzucać na gorący olej i smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

25.02.2011 00:10
niezłe

Adamorek

13.02.2011 02:44
ja robię takie kotlety

iwona332

27.09.2010 00:42
super

agata1722

01.08.2010 11:53
ciekawe

Monika192

03.07.2010 12:16
Musze wypróbować ten przepis

Iwusia

27.05.2010 01:08
O nigdy nie jadłam takich :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat