Smażone oraz i duszone kurki

Smażone oraz i duszone kurki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa z oliwek

    2-3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • imbir mielony

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    2-3 łyżki
  • kurki

    500 - 600 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki dokładnie umyć, osuszyć, jeśli są duże pokroić.
Czosnek i imbir posiekać Rozgrzać patelnię i na rozgrzaną oliwę włożyć najpierw czosnek i imbir ,a po 2 minutach smażenia się czosnku i imbiru dokładamy kurki i smażymy razem - od czasu do czasu mieszając - około 10 minut na średnim ogniu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem - który mielimy bezpośrednio do potrawy. Zdejmujemy z ognia, posypujemy posiekaną natką i jeszcze dusimy, stale mieszając przez 2 - 3 minuty.
Podajemy od razu, gorące jako przystawkę do frytek, ryżu na sypko, ziemniaków z wody i makaronu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

21.07.2011 10:48
Z imbirem ciekawe połączenie a kurki uwielbiam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat