Krem czekoladowy

Krem czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    400 ml
  • żółtka

    4
  • cukier

    1\\2 szkl
  • żelatyna

    1 łyżka
  • czekolada mleczna

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem , potem wlać mleko i ubić na gęsty krem w gorącej kąpieli, masę miksujemy z 3\\4 rozpuszczonej czekolady , żelatynę namoczyć w zimnej wodzie , rozpuścić w gorącym kremie i masę przekładamy do salaterek , pozostawić do stężenia , potem wykładamy na talerz i polewamy pozostałą rozpuszczoną czekoladę a ozdobić możemy według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

10.03.2011 10:38
dobre

Wojtek8

13.01.2011 09:32
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat