Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plendze ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mleko 300 ml
cebula 2
jajko
żółtko jajek
oliwa
sól
czosnek
mąka pszenna 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Plendze ziemniaczane

Ziemniaki najlepiej duże , obrać i zetrzeć na tartce razem z cebulą , potem odcedzamy sok , masę ziemniaczaną zalać wrzącym mlekiem i wymieszać , dopiero teraz dodajemy mąkę , jajka oraz czosnek , całość solimy , smażymy i od razu podajemy . Plendze o dużej średnicy podaje się z cukrem , dżemem lub śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.07.2012 08:31
fajna nazwa
Wojtek8 12.01.2011 10:31
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak