Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sztufada

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,5 kg
wędzona słonina 10 dag
czosnek 1 główka
chleb razowy 10 dag
sól i pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
musztarda 4-5 łyżek
sok z cytryny do smaku
tłuszcz do smażenia
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: sztufada

Mięso zbić tłuczkiem, naszpikować cienkimi paskami słoniny i ząbkami czosnku, posypać przyprawami i oprószyć mąką.
Zrumienić z każdej strony na gorącym tłuszczu, skropić wodą, przykryć, dusić do miękkości, w trakcie duszenia podlewać małą ilością wody.
Gotową sztufadę wyjąć, sos spod niej wymieszać z pokruszonym chlebem razowym, dusić kilka minut, przetrzeć, doprawić sokiem z cytryny i przyprawami, podawać do mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 12.01.2011 08:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak