Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z pomarańczami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 25 dag
wino czerwone wytrawne 1 szkl
pomarańcze 40 dag
brzoskwinie w puszce 20 dag
sok z porzeczek 1\\2 szkl
truskawki 15 dag
cukier 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z pomarańczami

Żelatynę namoczyć w winie, podgrzać, rozpuścić i wystudzić. Pomarańcze umyć, obrać, pokroić w kostkę razem z brzoskwiniami i połączyć z sokiem porzeczkowym oraz oczyszczonymi i przekrojonymi na pół truskawkami. Zalać winem, przełożyć do formy wyłożonej biszkoptami i pozostawić do zastygnięcia, wyjąć i udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak