Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszny deserek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier 1/2 szkl.
budyń waniliowy 2 op.
mus truskawkowy 50 ml.
brzoskwinie 3 sz
galaretka brzoskwiniowa 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pyszny deserek

z mleka,cukru i budyniu ugotować budyń,podzielić na 2 porcje jedną wymieszać z 2/3 musu truskawkowegoi rozlać do 6 pucharkówgalaretkę rozpuścić w 1 litrze wody,wystudzić brzoskwinie pokroić w kostkę i ułożyć na budyniu truskawkowym,zalać galaretką tak aby zakrywała owoce,odstawić do stężenia,resztę galaretki podzielić na pół,jedną część wymieszać z pozostałym musem,zastudzić,na galaretkę w pucharkach wylaćbudyń waniliowy i udekorować pokrojoną w kostkę galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.09.2011 10:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak