Gyros z indyka

Gyros z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 sztuka
  • przyprawa do gyrosa

    1 opakowanie
  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • ogórki konserwowe

    2-3 sztuki
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • majonez

    5 łyżek
  • keczup pikantny

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą gyros. Odstawić na 2 godz. Po tym czasie na suchej patelni podsmażyć indyka i odstawić do wystygnięcia. Kapustę pekińską poszatkować, kukurydzę osączyć, ogórki pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać majonez, keczup, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

04.04.2013 08:58
mniam ale smaczne

IKrakowianka

04.12.2012 20:05
to coś dla mnie!

Andysz

20.06.2012 10:01
pycha!

bietka

03.08.2011 21:39
mniam

mehia

21.07.2011 19:28
pyszne

anja3107

19.04.2011 09:40
ekstra

Allice

02.12.2010 20:07
Bardzo smaczne :)

berys18

14.10.2010 09:56
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat