Szparagi po polsku

Szparagi po polsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1 kg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    4 łyżki
  • tarta bułka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi wiązać nitką na małe pęczki. Wrzucać do wrzącej osolonej wody, dodać cukier. Gotować przez 20 minut. Wyjąć z wody, odwiązać nitki i ułożyć na półmisku. Polać masłem i zrumienioną na nim bułką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

26.07.2011 11:18
muszą być smaczne

Seba

13.06.2011 00:35
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat