biedronka

biedronka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto białe: margaryna

    1
  • mąka

    3 szklanki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • śmietana kwaśna

    1 szklanka
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • Ciasto:

    5 ciemne:
  • jajka

    5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto białe zagnieść i zamrozić. Zrobić ciemne ciasto. Jajka z cukrem ubić i dodać pozostałe składniki. Sodę rozpuścić w 1 łyżeczce ciepłej wody. Do ciemnego ciasta zetrzeć zamrożone ciasto. Delikatnie wymieszać i upiec placek. Przekroić na pół. W międzyczasie zrobić masę karpatkową. Układać następującymi warstwami: pół ciasta, pół masy, biszkopty maczane w galaretce, masa, ciasto i polewa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

16.12.2011 16:17
biedronki są w kropeczki

jola1512

20.03.2011 11:52
dość fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat