Fasolka szparagowa po polsku - na kwaśno

Fasolka szparagowa po polsku - na kwaśno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    60 - 80 dag
  • czosnek

    3 - 4 ząbki
  • sezam

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    4-5 łyżek
  • natka pietruszki

    3-4 gałązki
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścić, pokroić na około 3 centymetrowe kawałki i ugotować w osolonym wrzątku.
Odcedzić i wystudzić.
Sezam lekko przeprażyć na 1/2 łyżeczki oliwy lub oleju.
W osobnym naczyniu wymieszać pozostały olej, sok z cytryny i sok ze zmiażdżonego czosnku.
Polać tak przygotowanym sosem wyłożoną do salaterki fasolkę i dodać sezam. Wymieszać.
Dekorować zielonymi gałązkami pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat